Адолф-Уилям Бугеро, William-Adolphe Bouguereau




Адолф-Уилям Бугеро, William-Adolphe Bouguereau (1825-1905) е френски живописец реалист, чиито картини с митологични сюжети и жанрови платна в реалистичен стил били особено популярни в родината му през XIX век. По негово време дори го считали за един от най-великите световни художници. Произведенята му се излагали всяка година в Парижкия салон в продължение на цялата му кариера.

Много известни личности негови съвременници дълбоко се възхищавали от изкуството му, един от тях бил и романтичният пианист и композитор Шопен. Славата и престижът на художника били толкова големи, че през 1857 год. император Наполеон III му възложил да направи портрет на него и на съпругата му и също така историческата картина “Napoléon III Visitant les Inondés de Tarascon”.

Бугеро е бил женен за художничката Елизабет Джейн Гарднер. Може би благодарение на този факт той е оказал влияние върху много от френските институции за изкуство които отворили по-късно вратите си и на жените творци, вклучително и Академията за изящни изкуства (Académie des Beaux-Arts.)

През 1900 г. Дега и Клод Моне изказали мнение, че Бугеро е най-големият френски живописец въобще. Картините му се продавали на баснословно високи цени, за които наддавали най-вече богати американци.
В началото на XX век славата му рязко помръкнала - отчасти поради неговото неприемане на импресионизма, отчасти заради големия интерес към новите модернистични течения.
От 60-тте години на миналия век до днес тази слава отново се завръща, а цените на картините му продължават да се вдигат, като отново най-големите му почитатели, склонни да плащат най-скъпо за неговите платна, са състоятелни американски колекционери.

* Това което трябва да знаете е че в никакъв случай не е задължително да сте богати американци за да се наслаждавате на изкуството на Бугеро в собствения си дом.
Предлагаме ви три висококачествени копия на произведения на Бугеро изпълнени с маслени бои върху платно с размери: 61 х 91 и 76 х 101 см. окомплектовани с подходяща рамка по избор, които бихте могли да закупите на съвсем достъпна за вас цена.
Свържете се с нас и се убедете сами в това!

** Чрез нас можете също да поръчате изработката на копия на картини на всички световно известни майстори на четката по азбучен ред без ограничение.


Няма коментари: