Пиер-Огюст Реноар


Пиер-Огюст Реноар е роден през 1841 в Лимож, Централна Франция. Той е шестото дете в семейство на шивач и обща работничка. Семейството се премества в Париж през 1845. През 1854 Реноар започва да работи във фабрика за порцелан, където се научава да рисува цветни сюжети върху чинии. През 1860 година става копировач в Лувъра. Преди да започне да учи изобразително изкуство той работи на още няколко места, където рисува украси на ветрила и религиозни сцени върху плат, предназначени за християнските мисионери.

През 1862 Реноар започва да учи рисуване при Шарл Глейр, където негови съученици и приятели са Алфред Сисле, Фредерик Базий и Клод Моне. Първата си картина излага през 1864 - „Танцуващата Есмералда“. Признание получава едва десет години по-късно, след първата изложба на импресионистите през 1874.

През 80-те години Реноар се отдръпва от импресионизма и възприема по-класически стил на рисуване. През 1881-1882 той пътува в Алжир, Испания и Италия. В Палермо се запознава с германския композитор Рихард Вагнер и рисува негов портрет. Лятото на 1883 прекарва на остров Джърси.

През 1890 Реноар се жени за Алин Шариго, от която има трима сина. Около 1892 се разболява от ревматоиден артрит, който с времето все повече затруднява движенията му. През 1907 той се премества в Кан сюр Мер в Прованс, където климатът е по-топъл. През последните години от живота си трябва да използва инвалидна количка, като рисува все по-трудно. Пиер-Огюст Реноар умира през 1919 година.

* Чрез нас можете да поръчате изработката на копия на картини на Реноар а също и на всички други световно известни майстори на четката по азбучен ред без ограничение.


Микеланджело


Микеланджело ди Лудовико Буонароти Симони, известен още само като Микеланджело, е италиански ренесансов художник, скулптор, поет и архитект, представител на Флорентинската школа. Смятан е за един от тримата титани на Ренесансовото изкуство заедно с Леонардо да Винчи и Рафаело. Творчеството на Микеланджело се отличава с патос, в него присъстват идеалите на епохата за физическа и духовна мощ и трагизъм, характерен за периода на късния Ренесанс. То оказва силно влияние върху Тициан и венецианската живопис и се смята за основа на стила маниеризъм.

Микеланджело е роден на 6 март през 1475 г. в Капрезе, малък град в Тоскана, зависим по това време от Флоренция. Той произхожда от благороднически род, син на Лудовико Буонароти Симони и Франческа Миниато дел Сера, и е потомък на графиня Матилда Тосканска. Баща му бил местен магистрат и за кратко време станал кмет на града, но загубил службата си скоро след неговото раждане. Тъй като родителите му нямали много време за него, ранните си години Микеланджело прекарва при дойката си и нейния съпруг каменоделец в градчето Сетиняно, където баща му притежавал каменна кариера. По-късно той казва, че от там се е зародила неговата любов към скулптурата. Още когато Микеланджело е на 6 години, умира неговата майка, оставяйки го с баща му и четиримата му братя, за които той се грижи през целия им живот.

* Чрез нас можете да поръчате изработката на копия на картини на всички световно известни майстори на четката по азбучен ред без ограничение.


Василий Кандински


Василий Кандински е руски художник и теоретик на изкуството, работил главно в Германия и Франция. Наред с Пийт Мондриан и Казимир Малевич, той е смятан за основоположник на абстракционизма.
Индивидуалист. Откривайки чисто духовното в живота. Първите му абстрактни творби са акварели. Преминава през три етапа на своето творчество, три различни източника на вдъхновение:
•I - импресия пряко впечатление от външната природа.
•II - импровизация спонтанен несъзнателен израз на вътрешните процеси. Поставя началото на абстрактния експресионизъм.
•III - Работи композиции. Образувани от вътрешното състояние на духа. Те са педантично изработени след дълъг процес на скици, ескизи и композиционни решения.
Василиий твори и живее в Русия, но поради условията на руския комунизъм - тоталитарния режим е принуден да емигрира. Въпреки че рискува живота си той избягва в Париж - център на Европейското изкуство и там започва да се занимава с експресионизъм. Той е искал да промени сивото и скучно дотогава руско изкуство и успява. Кандински е един от създателите и разпространителите на експресионизма.

* Чрез нас можете да поръчате изработката на копия на картини на Кандински а също и на всички други световно известни майстори на четката по азбучен ред без ограничение.


Jackie "Първата"


Този блог съществува от скоро и все още му предстои да търси и набира популярност.
Удоволствие е за нас да показваме тук красотата на изобразителното изкуство и да правим възможно то да достига до вас във вашите домове и да създава емоции и чувства като тези които е предизвикало у Антоанета Иванова (Jackie) и я е провокирало да остави следният коментар, който всъщност е първият до този момент:

Jackie каза...

Възхитена съм от този блог. Позволявам си да ви поздравя с един клип:

http://www.vbox7.com/play:36d621aa


Благодарим ти Jackie за хубавите думи, чувството и емоцията, за поздрава и видеото което ни предложи, благодарим ти за всичко това, и ти пожелаваме всичко най-добро и никога да не се разделяш с хубавите чувства и емоции!

И тъй като сподели тук с нас и с всички това което си изпитала, и реши да оставиш (дори и несъзнателно) първият коментар тук, което ти прави чест и потвърждава мотото ти:

"С любов и вяра ний сами предричаме живота си, мечтите ни се сбъдват. Достатъчно е силно да обичаме и да не се боим да бъдем първите!"

за това ние те възнаграждаваме че беше първа и ти подаряваме в знак на благодарност една малка част от онова което те е възхитило под формата на тази картина която виждаш тук над текста (с размер 22Х27 см.) за да декорираш с нея дома си!

Благодарим ти, и очкваме да се свържеш с нас чрез мейла за да уговорим къде и как да си я получиш!


Класически цветя



>>>ПРОДАДЕНА<<<

Без лице

Пано



>>>ПРОДАДЕНА<<<


Ван Гог "Автопортрет"




>>>ПРОДАДЕНА<<<

Тамара де Лемпицка "Адам и Ева"

Клод Моне "Пейзаж"



>>>ПРОДАДЕНА<<<

Моне "Пейзаж"


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Диего Ривера

Тамара Лемпицка "Тюрбан"

Климт


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Тамара де Лемпицка "Майчинство"


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Рибарят

Девойка


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Пианистката

Клоуни

Тя

Жени

Нежен Пейзаж


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Нежен Пейзаж


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Нежен Пейзаж


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Море

Музикантите

Интимност


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Медитация

Марк "Бикът"

Севиляна

Фламенка

Моне "Пейзаж"


>>>ПРОДАДЕНА<<<

Абстрактно

Фибра

Марк "Сърни"


>>>ПРОДАДЕНА<<<